Snapchat, koulutusmarkkinoinnin mahdollisuus!

Snapchat on mahdollisuus nuorten ammatillisen koulutuksen markkinoinnissa. Sillä tavoittaa tällä hetkellä parhaiten toisen asteen koulutukseen hakeutuvat nuoret.

Snäppäämällä oppilaitos voi vastata hakijoiden kysymyksiin, jotka askarruttavat perusasteelta eteenpäin siirtyviä nuoria. Lyhyellä videolla tai kuvalla voi rakentaa elävää tarinaa opiskelijoiden arjesta. Uskoisin, että nuoret voisivat myös snäpätä omia kysymyksiään oppilaitokselle.

Luonteeltaan Snapchat on perinteisen koulutusmarkkinoinnin painajainen: sisältöä ei voi hyväksyttää ja sitä on luotava jatkuvasti lisää. Sisältöjen tuottamista ei voida keskittää ja tuotanto on jalkautettava sinne missä tapahtuu.

Ei ihme, että Snapchat on vakiinnuttanut asemansa nuorten parissa. Jokainen snäppääjä voi valita mitä seuraa eikä joudu tahtomattaan katsomaan mainoksia. Brändien, yritysten ja julkkisten seuraaminen on jokaisen oma valinta, niitä ei tyrkytetä.

Ole siellä missä nuoret ovat.

Puhu heidän kielellä ja tavalla jota he ymmärtävät.

Käytännössä snäppäys on helppo ohjeistaa ja tuotanto on jalkautettavissa esimerkiksi some-tiimille, joka kerätään luotto-opiskelijoista. Tiimin voi perustaa myös hakemusten perusteella ja mukaan saadaan varmasti motivoituneita opiskelijoita.  Valittu tiimi rakentaa sovitulla tavalla kuva- ja videovirtaa ”My Storyyn”, jossa aineisto säilyy aina seuraavan vuorokauden. Virtaa on helppo seurata toisaalta.

Snäpit eivät ole jaettavia eivätkä kommentoitavia, joten mahdollisen ylilyönnin sattuessa tilanne on nopeasti pelastettavissa. (Oppilaitosmarkkinoinnin suurin pelko on tahaton some-moga).

Aloita snäppäily tempauksilla!

Snäppäilyä voi treenata ja testailla oppilaitoksen omissa tapahtumissa. Avoimiin oviin ja tutustumispäiviin saadaan yleensä houkuteltua kaikki muut paitsi ne mahdolliset seuraavat hakijat. Miksi emme jakaisi tapahtumapäivää snäppäillen kohderyhmällemme: nuorille!

Snäppää selviytymisvinkkit tulokkaille. Samaa aineistoa seuraisivat varmasti myös saman syksyn uudet ysit ja kasit.

Kerää kokoon luotettavat ja uskolliset alumnit. Pyydä heitä snäppäämään työstään ja arjesta sovittuna ajankohtana.

Oppilaitosten viestintää toteutetaan pienillä resursseilla ja sosiaalisen median viestintää tehdään oman työn ohessa. Some mielletään oppilaitoksissa yhä kivaksi ”puuhasteluksi” ja pakolliseksi pahaksi, joka vie aikaa oikeilta töiltä. Varustaudu siis suojakilvellä ja hanhen sulilla, kun ehdotat snäppäilyä!

Ja ennen kuin aloitat: markkinoi uutta kanavaa muissa medioissa. Laita viidakkorumpu liikkeelle. Ota opiskelijat mukaan työhön.

Miksi hakijanopas ei riitä?

Hakijanoppaiden sisällöt keskittyvät koulutustarjontaan ja opiskelijahuoltoon liittyviin kysymyksiin eli tuhtiin faktaan. Oppaissa kerrotaan usein myös jatko-opintomahdollisuuksista, kilpailutoiminnasta ja kansainvälitystymisestä. Nämä asiat termeinä eivät sellaisenaan tavoita nuorta.

  • Snäppää näistä. Vakuuta, että isojen sanojen takana on aitoa toimintaa.

Opiskelemaan hakevaa nuorta askarruttaa monesti hyvin arkiset asiat: opiskellaanko amiksessa jaksoittain, mitä se työharjoittelu oikeasti tarkoittaa tai kuinka isoja opiskeluryhmät ovat. Millaista ruoka on opiskelijaruokalassa ja onko sitä pakko syödä? Tässä hyviä snäppäilyn aiheita.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s