Snäppää! Lupa tuottaa sekundaa

Ei ne vastaa puhelimeen. Tekstiviestinä vaustaus on kaksi kirjainta, OK. Kuitenkin niillä on puhelin käteen liimattuna koko päivän. Joo, joo.

Mitä ne tekee, ne teinit? Ne snäppää!

Snapchatillä pidetään yhteyttä kavereihin, tutustutaan uusiin, seurataan julkkiksia ja asioita, jotka kiinnostavat.

Snapchat on tällä hetkellä vahvin kanava tavoittaa nuoret, jotka miettivät toisen asteen koulutusta ja ammatinvalintaa peruskoulun jälkeen. Kanava asettaa kuitenkin markkinointiviestinnän toteuttajat tilanteeseen, jossa on muutettava perinteisiä toimintamalleja ja asenteita.

Snapchat koetaan yksityiseksi kanavaksi. Siellä tyrkyttäminen ja valistaminen tuskin onnistuu. Teinien medialukutaito on tänä päivänä jopa parempaa kuin aikuisten ja he haistavat mainonnan jo kaukaa. Snapchat kanavalle on tuotettava ennen kaikkea aitoa sisältöä ja mielellään hauskalla tavalla.

Priimakuvat ovat menettäneet uskottavuutensa. Niitä on turha edes yrittää viedä Snapchatiin. Siellä on lupa tuottaa tärähtänyttä, suttuista ja viimeistelemätöntä sisältöä. Tämän takia nuoret kokevat kanavan uskottavaksi. Sliipatut viestit eivät pure. Hyvää ja aitoa sisältöä seurataan.

Snapchatissä sisältöä on tuotettava jatkuvasti. Tuskastunut voi lohduttautua sillä, että ainakaan sisältö ei vanhene. Yksi kuva tai viesti näkyy korkeintaan 10 sekuntia. Oman viestin voi lisätä MyStoryyn, jossa viesti on nähtävillä vuorokauden. Virkamiesajalla työskentelevälle organisaatiolle tämä on haaste.

Kuule, justhan me vasta otettiin Instagram käyttöön. Ei tässä kaikkeen repeä.

(Sanoitko juuri näin?)

Ei joka paikkaan tarvitse revetä. Sosiaaliseen mediaan on mahdollista tuottaa sisältö joukkoistamalla ja käyttää ristiin eri kanavien tuotoksia. Tämä ei tarkoita sitä, että sama sisältö julkaistaan sellaisenaan toisessa kanavassa, koska jokaisella kanavalla on oma luonteensa. Viestinnän ammattilaisen rooliksi jää silloin tukeminen ja ohjaus.

Uusien kanavien suunnitelmallisella käyttöönotolla säästetään paljon voimavaroja. Roiskiminen vie aikaa ja on tekijälleen henkisesti kuormittavaa, kun suunta ei ole selvä. Se myös näkyy sisällön laadussa ja ensimmäisenä niistä uupuu aitous.

Snapchat: nuorten koulutusten markkinointiin ja opiskelijarekrytointiin. Miten, siitä postaan seuraavaksi. Jatkossa myös siitä, mitä eroa on Somemummolla ja teinillä pikaviestimissä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s